VSC-Subsidies - De specialist in innovatieve milieu- en energieoplossingen

VSC-Subsidies » Nieuws» Subsidie voor 21 projecten tweede MEI-openstelling 2010

  • Print
  • Doorsturen
  • Plaats in favorieten

Eenentwintig projecten krijgen subsidie op basis van de tweede tender 2010 van het onderdeel Marktintroductie energie-innovatie (MEI) van de LNV-subsidieregeling Bedrijfsmodernisering (LNVBM). Het gaat om een bedrag van € 13,4 miljoen voor twaalf semi-gesloten kassystemen en negen overige systemen.

Van de twaalf gehonoreerde aanvragen voor semi-gesloten kassystemen zijn zeven projecten gericht op ‘Het Nieuwe Telen’. De twaalf projecten hebben in totaal € 4,9 miljoen subsidie toegewezen gekregen. De negen overige projecten bestaan uit drie aardwarmteprojecten, twee projecten voor biomassavergisting, één project voor hoogwaardige warmteopslag, één project voor het gebruik van restwarmte uit GFT-compost, één project voor het in cascade plaatsen van HR-ketels en één project voor het gebruik van LED-verlichting. Deze negen projecten hebben in totaal € 8,5 miljoen subsidie toegewezen gekregen.

De MEI-regeling is bedoeld voor glastuinders die hun energiesystemen willen innoveren door een aanzienlijke energiebesparing, de inzet van duurzame energie of beide. Nog tot en met 15 maart 2011 kunnen nieuwe aanvragen worden ingediend. Er is € 8 miljoen beschikbaar

Wijzig lettergrootte

© 2010 VSC-Subsidies - Alle rechten voorbehouden. - House-of-Media