VSC-Subsidies - De specialist in innovatieve milieu- en energieoplossingen

VSC-Subsidies » Nieuws» Interessante subsidiemogelijkheden voor starters

  • Print
  • Doorsturen
  • Plaats in favorieten

Startersaftrek
Starters komen onder bepaalde voorwaarden in aanmerking voor een extra belastingaftrek: de startersaftrek. De startersaftrek bedraagt dit jaar 2.190 euro. Verder bestaat er nog extra startersaftrek voor starters die vanuit een arbeidsongeschiktheidsuitkering een eigen onderneming beginnen.

WBSO
De WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) is een fiscale stimuleringsregeling waarmee ondernemers een deel van de loonkosten voor speur- en ontwikkelingswerk (Research and Development) vergoed krijgen. In de praktijk betekent dit dat er minder loonheffing wordt afgedragen. Startende ondernemers krijgen een extra tegemoetkoming voor speur- en ontwikkelingswerk (S&O). Deze extra aftrek is 5.904 euro.

Kleine Ondernemersregeling
Dankzij de kleine ondernemersregeling hoeven kleine bedrijven minder omzetbelasting te betalen aan de Belastingdienst. In sommige gevallen kan toepassing van deze regeling ertoe leiden dat er helemaal geen btw betaald hoeft te worden.

Borgstelling MKB-kredieten
Ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf (MKB) kunnen een borgstelling krijgen voor een gedeelte van hun krediet. Daardoor kunnen zij bij de bank meer lenen dan zij op basis van hun onderpand zouden krijgen. De bank kan bij de overheid een beroep doen op de Borgstellingsregeling. Er zijn extra mogelijkheden voor starters en voor (doorstartende) innovatieve ondernemingen.

Microfinancieringsfaciliteit
De EU heeft in  2010 een nieuwe microfinancieringsfaciliteit gelanceerd . Deze faciliteit verleent microkredieten tot 25.000 euro aan kleine ondernemingen en aan mensen die hun baan hebben verloren en een eigen bedrijf willen starten.

Diverse provinciale regelingen
Bijna elke provincie kent subsidies die het regionale bedrijfsleven en de komst van nieuwe bedrijven stimuleren. De subsidieregelingen zijn doorgaans te vinden via de website van de provincie.

Wijzig lettergrootte

© 2010 VSC-Subsidies - Alle rechten voorbehouden. - House-of-Media