VSC-Subsidies - De specialist in innovatieve milieu- en energieoplossingen

VSC-Subsidies » Nieuws» 3.000 euro subsidie voor schone bedrijfswagens

  • Print
  • Doorsturen
  • Plaats in favorieten

Minister Schultz van Haegen van het ministerie van Infrastructuur en Milieu stelt 2,6 miljoen euro subsidie beschikbaar voor de aanschaf van nieuwe bedrijfsauto’s die rijden op groen gas, biogas en hogere blends biobrandstoffen door bedrijven, waterschappen en onderzoeksinstellingen.
Met het subsidieprogramma dat op 1 juli van start gaat wil het ministerie het gebruik van schone brandstoffen stimuleren en tevens de CO2-uitstoot en het gebruik van fossiele brandstoffen verminderen.

Subsidie
Het subsidieprogramma proeftuinen duurzame mobiliteit: rijden op biogas en hogere blends biobrandstoffen loopt van 1 juli tot en met 30 december 2011. Bedrijven, waterschappen en onderzoeksinstellingen moeten de subsidie vooraf aanvragen. Dit kan vanaf 1 juli. Er geldt een minimum van drie nieuwe bedrijfswagens (personenauto’s of bestelauto’s) per aanvraag. De subsidie bedraagt 3.000 euro per auto en maximaal 100.000 euro per project. De auto’s moeten in de fabriek of direct bij aflevering geschikt worden gemaakt voor het gebruik van genoemde schone brandstoffen.

Voordelen
Het gebruik van alternatieve brandstoffen zoals groen gas, biogas en hogere blends biobrandstoffen is beter voor het milieu en het klimaat en maakt Nederland minder afhankelijk van fossiele brandstoffen. Veel bedrijven zien echter nog af van de aankoop van een auto die rijdt op biogas of een hogere blend biobrandstof omdat de voordelen en gebruiksmogelijkheden nog onvoldoende duidelijk zijn. Het subsidieprogramma, dat wordt uitgevoerd door Agentschap NL, moet dit veranderen.

Wijzig lettergrootte

© 2010 VSC-Subsidies - Alle rechten voorbehouden. - House-of-Media