VSC-Subsidies - De specialist in innovatieve milieu- en energieoplossingen

VSC-Subsidies » Glastuinbouw, Middenkleinbedrijf, Pluimvee» Overheidsgarantie kredietverlening bedrijven permanent gemaakt

  • Print
  • Doorsturen
  • Plaats in favorieten

De garantie van de overheid voor kredietverlening aan grote bedrijven die eind 2013 zou stoppen, wordt volgend jaar permanent gemaakt. De borgstellingsregeling voor midden- en kleinbedrijf wordt opengesteld voor niet-banken. Dat schrijft minister Kamp van Economische Zaken aan de Tweede Kamer.

Bedrijven kunnen dankzij garanties van de overheid via de Garantie Ondernemersfinanciering (GO) €3 miljard aan kredieten bij banken krijgen. Ruim 80% van deze leningen gaat naar het midden- en kleinbedrijf. De borgstellingsregeling voor het mkb (BMKB) heeft inmiddels voor 2,6 miljard aan garanties uitstaan.

Overheid garant

De Garantie Ondernemersfinanciering (GO) is bedoeld voor leningen tussen €1,5 en €50 miljoen. De overheid staat garant voor 50% van de lening. Ondernemers moeten de lening binnen acht jaar weer aflossen. De GO-regeling is speciaal ontworpen voor middelgrote en grotere ondernemingen. Ruim 80% van alle leningen die mogelijk worden gemaakt door de GO komen bij bedrijven met minder dan 250 werknemers terecht.

Wijzig lettergrootte

© 2010 VSC-Subsidies - Alle rechten voorbehouden. - House-of-Media