VSC-Subsidies - De specialist in innovatieve milieu- en energieoplossingen

VSC-Subsidies » Nieuws, Particuliere huizenbezitters» nieuw type verticale windturbine voor gezinnen

  • Print
  • Doorsturen
  • Plaats in favorieten

Tegenwoordig zijn ook particulieren vaker op zoek naar een windmolen voor eigen gebruik. Dit nieuwe type windmolen helpt mee om het ook voor particulieren doenbaar te maken om via windenergie in hun eigen stroom te voorzien. Deze turbine heeft geen grote brede wieken, maar doet eerder aan een omgekeerde staafmixer denken.

Waar kan je terecht voor dit soort windmolen?

Deze windmolens voor particulieren worden verkocht door het Genkse bedrijf ‘Maes Totaalprojecten‘

“Met deze windturbines richten we ons vooral op particulieren en kmo’s”, zegt zaakvoerder Christ Maes “en er is zeker een markt voor. De eerste bestellingen lopen al binnen.”

Vergunning voor windmolen

Tot voor kort werden er amper windmolens gekocht voor particulier gebruik. Daarvoor een vergunning krijgen, was immers zo goed als onmogelijk. Maes maakt zich sterk dat dit met zijn windmolens geen probleem zal zijn. ‘Ze maken amper lawaai en werpen bijna geen slagschaduw. Bovendien is de molen zelf maar 1,70 meter breed. Daarmee is aan de belangrijkste voorwaarden voor een vergunning voldaan.’

Opbrengst en kostprijs van deze windturbines voor particulieren

De windturbines van Maes worden geproduceerd door het Franse Noveol en zijn tussen negen en vijftien meter hoog. Ze leveren van 3.500 kwh (type family) tot 10.500 kwh (type collective), terwijl een gemiddeld gezin jaarlijks zo’n 4.000 kwh verbruikt. Voor een bedrag tussen 16.000 en 26.000 euro is de nieuwe windmolen de uwe.

Groenestroomcertificaten windenergie

Voor windenergie zijn de groene stroomcertificaten 90 € per 1000 kwh en dit gedurende 20 jaar.

Wijzig lettergrootte

© 2010 VSC-Subsidies - Alle rechten voorbehouden. - House-of-Media