VSC-Subsidies - De specialist in innovatieve milieu- en energieoplossingen

VSC-Subsidies » Veelgestelde vragen

  • Print
  • Doorsturen
  • Plaats in favorieten

Veelgestelde vragen

Door de slechte economische situatie zijn banken minder snel bereid bedrijven leningen te verstrekken. Kan een subsidie uitkomst bieden als ik wil investeren?

Zeker. Als u kunt aantonen dat u voor een bepaalde investering subsidie ontvangt, zal een bank eerder geneigd zijn met een bedrijfslening over de brug te komen. VSC-Subsidies ondersteunt u hierbij.

Omhoog

Wanneer kom ik voor een subsidie in aanmerking?

U komt voor een subsidie in aanmerking als u investeert in bepaalde beleidsterreinen die door de overheid zijn aangewezen. Wilt u weten of u voor subsidie in aanmerking komt? Neem contact op met VSC-Subsidies.

Omhoog

Is er een website of loket dat een overzicht van alle subsidies biedt?

Er is niet één, maar er zijn vele loketten waar u voor subsidies terecht kunt. VSC-Subsidies helpt u om de bomen door het bos te kunnen zien.

Omhoog

Hoeveel subsidies zijn er?

Nederland telt op dit moment zo’n 1500 subsidies en fiscale regelingen. Deze worden verleend door de nationale overheid maar ook door provincies, gemeenten en regionale instellingen. De uitvoering van de subsidies wordt vervolgens weer uitbesteed aan diverse uitvoeringsorganen. Daarnaast zijn er nog zo’n honderd fiscale regelingen van de EU. Kijk bij branches op onze website voor de belangrijkste en meest voorkomende subsidiemogelijkheden.

Omhoog

Wat is het verschil tussen subsidies en fiscale regelingen?

Bij subsidies ontvangt de aanvrager een beschikking van de overheid waarin staat welk bedrag hij na afloop van het project krijgt uitgekeerd. Daarnaast mag de aanvrager 80 procent van het beschikbare subsidiebedrag als voorschot aanvragen.

Bij fiscale regelingen mag de aanvrager alleen een vast percentage van de geïnvesteerde kosten in het bedrijfsmiddel aftrekken van de bruto omzet. Daardoor hoeft er minder loon- of vennootbelasting te worden afgedragen. VSC-Subsidies kan u adviseren voor welke regelingen u in aanmerking komt.

Omhoog

Waarom zou ik een subsidieadviseur inschakelen?

U heeft vaak geen overzicht over de vele subsidiemogelijkheden. Daarnaast is het aanvragen van een subsidie een complex proces en er gelden strenge criteria. Bij VSC-Subsidies is de kans op succes groot: ons scoringspercentage bedraagt ruim 75 procent!

Omhoog

Wat levert een subsidie mij op?

Vaak wordt 20 tot 50 procent van de totale investeringskosten in de vorm van subsidies vergoed. Bij pilot- of samenwerkingsprojecten kan dit percentage zelfs hoger uitvallen. Ook zal de bank eerder bereid zijn een deel van uw investering te financieren. Een subsidie kan u ook andere zaken opleveren, zoals:

  • Versneld uitvoeren van een ontwikkelingstraject of onderzoek
  • Verruiming van het budget voor onderzoeks- of ontwikkelkosten
  • Lagere kostprijs van producten of diensten.

Omhoog

Wat onderscheidt VSC-Subsidies van andere bureaus?

VSC-Subsidies is gespecialiseerd in subsidies op het gebied van milieu en energie. We hebben op dit gebied  veel ervaring en zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarnaast bent u bij ons voordeliger uit dan bij veel andere subsidieadviesbureaus. Als onze inspanningen tot een positief resultaat leiden, betaalt u 10 procent van de toegezegde subsidie, terwijl in de branche 15 procent gebruikelijk is.

Waarom wij goedkoper zijn? VSC-Subsidies is een klein en deskundig bureau met een flexibele inzet van personeel.

Omhoog

Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op!

Wijzig lettergrootte

© 2010 VSC-Subsidies - Alle rechten voorbehouden. - House-of-Media